Gemenskap med motorcykel

Att som motorcyklist bli medlem i ett motorcykelsällskap handlar inte bara om att träffa andra med samma intresse. Man får även utbyta erfarenheter och kunskap kring motorcyklarna och motta tips på vilka sträckor som kan rekommenderas beroende på vilken körstil man föredrar.

En sträcka som uppskattas av både bilister och motorcyklister är sträckorna vid Höga Kusten. Här finns även flera motorcykelsällskap att välja mellan för de intresserade.

Ett av dessa är Örnsköldsviks Motorcykelclub. Föreningen startades redan 1970 och har idag ca 250 medlemmar. Några gränser gällande ålder på förarna eller modell på motorcykel finns inte utan här är alla välkomna. I klubblokalen, som ligger i närheten av Fjällräven Arena, är det nästan dagligen någon medlem som mekar med sin motorcykel eller bara umgås med andra i klubben.

En annan förening vid höga kusten är föreningen med det passande namnet Höga Kusten MK. Här är det mer fokus på motocross och Enduro även om även en del snöskoterförare är med i föreningen. HKMK anordnar både tävlingar för olika åldrar samt populära läger för ungdomar och barn.

Ytterligare en klubb med namn som speglar att de håller till kring Höga Kusten är High Coast Riders. Klubben är främst känd för deras sommarträffar som anordnas i början av sommaren varje år. Sommarträffen arrangeras på en camping så det finns gott om plats för alla som vill grilla, umgås, lyssna på livemusik och göra gemensamma dagsutflykter. Ett evenemang som många mc-fantaster ser fram emot när sommaren närmar sig.