Aprilias testas vid Valencia

Motorcykeltillverkaren Aprilias sparkade igång sin MotoGP resa för 2015 års säsong genom tre dagars testkörning vid Valencia i Spanien.

Bland testkörarna såg vi bland annat Marco Melendri och Alvaro Bautista som båda verkade nöjda med monsterfordonet, trots att den inte hade kalibrerats helt. Något som är ett måste för moderna motorer med elektronisk styrning.

Banan som användes kan ge en hint om nästa års säsong, vi pratar självklart om Ricardo Tomo-banan som är planerad att köras på den 8 November nästa år.

Totalt sett så körde de två förarna totalt 73 varv under den dagen de körde. Efter att andra dagen hade varit regnig så bjöd den tredje och sista dagen på betydligt härligare väder och ytterligare 124 varv blev körda.

Egentligen var det tänkt att Alex Hofmann, testförare, skulle köra på första dagen men det blev ändrat på grund av vädret. Målet som var att samla så mycket data som möjligt från så många varv som möjligt uppfylldes i alla fall och hela teamet gick hem nöjda.

Det ska bli intressant att se hur 2015 kommer att se ut för Aprilia Gresini och dess förare. Det bådar verkligen gott om man skall tro dessa tidiga rapporter. Oddsen kommer onekligen vara intressant att följa på spelsajterna.

Första tävlingen kommer att gå av stapeln den 29 mars i Qatar, precis som vanligt och efter det är det USA som gäller i mitten av april.

Informationen är huvudsakligen hämtad ifrån Fastbikes.se och Motogp.com.